Ελιά το σύμβολο της ελληνικής φύσης.

Σας καλωσορίζω στο ιστολόγιό μου!
Ο παρών διαδικτυακός τόπος δημιουργήθηκε στα πλαίσια ενός επιμορφωτικού σεμιναρίου με θέμα "Ψηφιακή τεχνολογία στα περιβαλλοντικά προγράμματα". Σκοπό έχει τη διάχυση και ανταλλαγή γνώσεων και πρακτικών σχετικά με το σχεδιασμό και την υλοποίηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων στα σχολεία. Έχω επιλέξει να ασχοληθώ με το δέντρο της ελιάς και θα επιχειρήσω το σχεδιασμό κάποιων δραστηριοτήτων που θα έκανα εγώ αν υλοποιούσα το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Οι εργασίες που θα προτείνω θα είναι διαθεματικές καθώς, σκοπεύω να συνδυάσω θέματα όπως η γεωργία, η βιοποικιλότητα του ελαιώνα, η υγιεινή διατροφή, η παραγωγή φυτικών θεραπευτικών καλλυντικών, οι τέχνες κ.α.
Διάλεξα την ελιά καθώς είναι ένα μεσογειακό δέντρο, συνδεδεμένο με την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας από τα αρχαία χρόνια.
Πιστεύω ότι τα προϊόντα που παράγονται από αυτή (τόσο οι ελιές όσο και το λάδι) είναι φάρμακα της φύσης. Για το λόγο αυτό, θα ήθελα να κάνω τους μαθητές να την αγαπήσουν, να μάθουν κάποιες περισσότερες πληροφορίες γι' αυτή μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων και να δημιουργήσουν δικά τους "έργα" ως τελικό αποτέλεσμα του προγράμματος.

Κυριακή, 9 Μαρτίου 2014

Αξιολόγηση του προγράμματος.

Η δημιουργία του συγκεκριμένου ερωτηματολόγιου έχει σκοπό μια σύντομη αξιολόγηση του περιβαλλοντικού προγράμματος "Στάζει χρυσάφι απ' την ελιά". Οι τομείς που με ενδιαφέρουν στην παρούσα αξιολόγηση είναι οι ακόλουθοι:
  •  Απόψεις για τη χρησιμότητα του προγράμματος.
  • Γνώσεις γύρω από διάφορες πτυχές του συγκεκριμένου θέματος.
  • Ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.
  • Προτάσεις για τη βελτίωση του προγράμματος.
https://docs.google.com/forms/d/1yYMuD2cidgiY5xGXxKkMbFhiZzb_hacUBinNvjJ4Meo/viewform

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου